X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Valeriu Lazăr: La MAIB trebuie să definim mai întîi foarte concret problema

30 mai. 2013,, 13:33   Economie
2973 0
Foto : moldnews.md
În ceea ce priveşte Moldova Agroindbank (MAIB), mai întîi, trebuie să definim foarte concret problema. Aşa a comentat situaţia, în jurul MAIB, vicepremierului şi ministrul în exerciţiu al Economiei, Valeriu Lazăr.

Potrivit Agenţiei "Infotag", Lazăr consideră că situaţia este "confuză".

"Cineva califică aceste tranzacţii cu acţiunile băncii ca atac raider, altcineva consideră că aceste tranzacţii au fost mai puţin transparente, dar nu ar fi vorba despre un atac raider. Cred că pentru început trebuie să definim foarte concret problema, toată lumea vrea să facă un diagnostic precis. Iar după aceea va fi stabilit un plan de acţiuni", a spus el.

Potrivit lui Lazăr, "din partea managementul băncii există o viziune precum că este vorba despre un atac raider ceea ce pune în pericol activitatea MAIB".

"Conducerea băncii consideră că noii acţionari pot acţiona în comun şi cer de la Banca Naţională să aplice reglementările pentru asemenea cazuri. Banca Naţională verifică acum toate aceste date şi dacă vor exista suficienţi indici ca să demonstreze că într-adevăr există un grup concentrat care acţionează în comun, ei nimeresc sub incidenţa prevederilor legale care oferă dreptul regulatorului să aplice anumite măsuri cum ar fi, de exemplu, blocarea dreptului de a vota cu aceste acţiuni pînă nu vor fi respectate anumite proceduri", a spus el.

Lazăr a menționat că, "după şedinţa Comitetului Naţional pentru stabilitate financiară, toate instituţiile responsabile ştiu ce au de făcut".

"Conducerea băncii a prezentat anumite date care necesită a fi verificate, de acest lucru se ocupă Procuratura şi Centrul Naţional Anticorupţie", a spus el.

De menționat că, ieri, Moldova Agroindbank a anunţat despre faptul că a fost supusă "unui atac fără precedent".

"Începînd cu februarie 2013, banca, organele de conducere ale acesteia, precum şi acţionarii băncii, au devenit ţinta unor noi acţiuni frauduloase din partea unui grup de persoane care acţionează concertat, fiind susţinut de către unele persoane cu funcţii de răspundere din organele de stat (administrative şi judiciare), precum şi de către Registratorul independent "Registru-Corect", menţionează administraţia băncii.

În comunicatul emis de Moldova Agroindbank se menţionează că "acţiunile în cauză reprezintă continuarea realizării schemei ilegale şi deosebit de periculoase lansate în adresa BC"Moldova-Agroindbank" SA şi acţionarilor ei în vara anului 2011 şi în anul 2012, dar care – prin amploarea şi impactul lor – depăşesc cu mult respectivele atacuri de tip raider".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?