Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Dosarul lui Platon: judecătorii au dat publicității sentința motivată

26 mai. 2017,, 17:10   Societate
3118 4

Magistrații Judecătoriei Chișinău au emis astăzi verdictul în dosarul lui Veaceslav Platon. Ședința de judecată s-a desfășurat cu ușile închise.

"Spre regret, noi n-am reuşit să luăm cunoştinţă de declarația motivată a sentinței, de aceea, din cauza volumului ei impunător, care constituie 121 de pagini. Noi vom examina această decizie şi, bineînţeles, o vom ataca la Curtea de Apel. Eu nici nu pot să-mi imaginez, cum se poate adopta hotărîrea de condamnare în condiţiile încălcării sistematice a tuturor drepturilor legale la un proces de judecată deschis şi echitabil, începînd cu torturile şi expulzarea lui Veaceslav Platon din sala şedinţelor de judecată. În afară de aceasta, au fost respinse toate apelurile şi cererile din partea apărării, precum şi participarea avocaţilor la colectarea probelor. Eu nu-mi imaginez, cum în condiţiile unui număr atît de considerabil de încălcări putea fi adoptată decizia de condamnare”, a declarat avocatul Valeriu Pleşca.

Potrivit declarației avocaților apărării, hotărîrea va fi contestată neîntîrziat la Curtea de Apel.

Reamintim că Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de detenție în instituție penitenciară de tip închis, cu interdicția de a ocupa anumite funcții în sistemul bancar pe un termen de 5 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?