X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

O lege așteptată demult de pensionari, respinsă de deputați

13 apr. 2017,, 15:08   Societate
7180 3

Proiectul de lege cu privire la indexarea pensiilor de două ori pe an cu 20 la sută a fost exclus de pe agenda parlamentară de astăzi, notează Noi.md.

Decizia a fost luată de majoritatea parlamentară. Potrivit socialiștilor, care sînt autorii acestei inițiative, proiectul se află de doi ani pe agenda Parlamentului dar așa și nu a ajuns să fie examinat. În opinia lor, ceea ce face guvernarea cu cetățenii poate fi calificat drept „genocid social”.

„Astăzi avem 84 la sută din pensionari ale căror pensii nu ajung la nivelul minimului de existență, este o situație catastrofală, iar ceea ce au făcut ei cu reforma sistemului de pensii, nici pînă acum nu este clar ce e cu ea. În proiectul propus de noi se prevede indexarea pensiei de două ori pe an, la 1 aprilie și 1 octombrie, cu condiția ca indexarea să nu fie mai mică de 20 la sută, dar nu cum este acum de 6-7%. Toți pensionarii așteptau demult acest proiect de lege”, a relatat unul dintre autorii documentului, Victor Sorocean.

Potrivit lui, Guvernul a avizat negativ această inițiativă, invocînd lipsa de bani.

”Se vede că guvernanții nu au grijă de cetățeni, iar pensionarii nu se pot aștepta la nimic bun din partea lor. Cum puteți face rost de bani? Foarte simplu! Anulați legea care pune miliardul pe seama cetățenilor. Astfel vom avea suma necesară pentru cel puțin 10 ani înainte, pentru aceste indexări”, a subliniat Sorocean.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?