Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4015

Tănase: Decizia CC este un colac salvator pentru Filat

24 apr. 2013,, 12:51   Politică
11265 5
Foto: hotnews.md
Președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, consideră că hotărîrea Curţii, adoptată cu votul unanim al magistraților, este una bine argumentată, iar denigrarea celor 6 judecători este o reacţie firească a lipsei contraargumentelor”. Declarația a fost făcută după ce mai mulți politicieni, dar și experți, au calificat drept decizie politică hotărîrea prin care se declară neconstituțional decretul șefului statului privind desemnarea lui Vlad Filat drept candidat la funcția de premier, relatează NOI.md.

“Toţi cei 6 judecători au dorit sa se “răzbune” pe Filat? Tîmpenii. Din altă perspectivă, pe termen lung, hotărîrea CC poate fi un adevărat colac salvator pentru Vlad Filat. Impactul hotărîrii CC a estompat în memoria publică comportamentul jalnic al lui Filat în raport cu cel pe care îl numea cu o luna în urmă „mafiot și păpuşar”, promitea că o să-l bage la puşcărie, dar mai apoi, de dragul menţinerii la putere, îi cînta osanale în public. Un astfel de comportament este mai devastator pentru un politician decît 100 de hotărîri judiciare”, a menționat Alexandru Tănase.

Curtea Constituţională a calificat drept neconstituţional decretul preşedintelui Nicolae Timofti din 10 aprilie 2013 privind desemnarea lui Vlad Filat în calitate de candidat la funcţia de premier. Ulterior, șeful statului a numit un alt premier interimar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?