X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

DECIS! Iurie Leancă va fi prim-ministru interimar

23 apr. 2013,, 17:17   Politică
6113 3
Foto: epochtimes-romania.com
UPDATE(18.09) Decretul de desemnare a lui Iurie Leancă în funcţia de premier interimar a fost semnat de preşedintele Nicolae Timofti. Iurie Leancă îşi va începe activitatea din 25 aprilie.

(17.17) Ministrul în exercițiu al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Iurie Leancă, va fi desemnat la funcția de premier interimar.

Un decret în acest sens va fi semnat de șeful statului, Nicolae Timofti, pînă la sfîrșitul zilei de azi. Anunțul a fost făcut de consilierul președintelui, Vlad Țurcanu, în cadrul unei conferințe de presă, relatează NOI.md.

Totodată, acesta susține că șeful statului a luat act de decizia Curții Constituționale și consideră că a acționat corect cînd a semnat decretul privind desemnarea lui Vlad Filat la funcția de prim-ministru.

“Pînă la interpretarea prevederilor respective de Curtea Constituțională, președintele a acționat corect și din punct de vedere politic, și din punct de vedere constituțional, avînd în vedere situația politică la momentul respectiv și prevederile din legea supremă. Nicolae Timofti este un om al legii, și nu al interpretărilor, și acționează în consecință”, a spus Țurcanu.

Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul privind desemnarea lui Vlad Filat candidat la funcția de premier după ce liberalii au depus o sesizare în acest sens. Liderul PL, Mihai Ghimpu, s-a arătat nemulțumit că șeful statului a refuzat să numească un alt premier în exercițiu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?