Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Drapelul Moldovei Mari a fost readus la Cernăuți (FOTO)

3 mar. 2017,, 16:45   Societate
14344 0

Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan” a participat împreună cu Centrul pentru Cooperarea Tinerilor la Festivalul Internațional de cultură moldovenească ”Mărțișor 2017”, evenimentul a avut loc în perioada 28 februarie – 2 martie 2017 în orașul Noua Sulița, regiunea Cernăuți, Ucraina.

În cadrul festivalului au avut loc o serie de activități, printre care și un concert, organizat de Administrația Raională de Stat Noua Suliță la care au participat peste 15 colective artistice. Republica Moldova la acest eveniment a fost reprezentată de către Ansamblul de dansuri populare moldovenești „Struguraș” din Tohatin, mun. Chișinău.

De asemenea, au mai avut loc o serie de activități comune cu tinerii moldoveni din regiunea Cernăuți, care au abordat problemele și perspectivele tinerilor din țările noastre. La fel, au avut loc discuții asupra perspectivelor de colaborare între Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan” și Asociația Tinerilor Moldoveni din Nordul Basarabiei, președintele căruia este Sergiu Reabco.

De asemenea, Dumitru Roibu a avut o întrevedere cu Primarul satului Marșinți, domnul Gheorghe Nichitovici. Tinerii din Moldova au fost primiți călduros de către primar, fapt pentru care au adus sincere mulțumiri și au cadonat un drapel al Moldovei Mari, drept memorie comună a tuturor moldovenilor, indiferet de țara în care trăiesc. Primarul la rîndul său a oferit în dar o carte, Ediție Istorică și Publicistică „Satul meu Marșinți”, care este și satul de baștină a Sofiei Rotaru.

Președintele Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, Dumitru Roibu, a avut o discuție cu Președintele Societății Interaionale a Moldovenilor din Bucovina, domnul Iurii Stadniciuc. Discuția s-a axat pe problemele tinerilor moldoveni din regiune, problema educațională, activității obștești, culturală, etc. În cadrul discuției părțile au convenit asupra continuării dialogului bilateral și lansării noilor inițiative în domeniul promovării limbii, valorilor și culturii moldovenești.

Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan” va continua să acorde o atenție sporită colaborării cu moldovenii din afara granițelor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?