Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Drapelul Republicii Moldova, onorat alături de cel a UE în debutul ședinței Parlamentului

15 dec. 2023,, 10:36   Politică
2532 1

Astăzi, în debutul ședinței legislativului, aleșii poporului au onorat nu doar drapelul țării și imnul Republicii Moldova, dar și drapelul și imnul Uniunii Europene.

”Ieri am trăit un eveniment foarte important, o decizie istorică pe care cu totții am așteptat-o foarte mult timp ieri CUE a adoptat decizia de deschidere a negocierilor de a aderare a RM, vreau să vă mulțumesc tuturor pentru eforturile carfe le-ați depus, pentru legile adoptate, pentru discuțiile interminabile dar necesare argumentînd cît de importantă este deschiderea procesului de aaderarea. Vreau să mulțumesc toțoi funcționarii care mai puțin vizibili au făcut un lucru enrom de pregătire a documentelor, de pregătire a rapoartelor, să mulțumesc cetățenilor care au crezut în noi”, a declarat președintele Parlamentului Igor Grosu.

Reamintim că ieri, Consiliul European a decis să deschidă negocierile de aderare pentru Republica Moldova și Ucraina. Informația a fost confirmată de președintele Consiliului European, Charles Michel, pe pagina sa de X. Ulterior, informația a fost confirmată și de reprezentanții guvernării de la Chișinău.

Consiliul European a decis, de asemenea, să ofere statut de candidat Georgiei, dar și să deschidă negocierile cu Bosnia și Herțegovina „odată ce va fi atins gradul necesar de conformitate cu criteriile de aderare și a invitat comisia să raporteze pînă în martie în vederea luării unei astfel de decizii”.

10
0
0
2
59

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?