X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Guvernarea renunță la un proiect de lege care a stîrnit controverse

28 feb. 2017,, 12:46   Politică
4497 9

Proiectul de lege cu privire la amnistia fiscală și liberalizarea capitalului va fi retras din Parlament, informează NOI.md.

Anunțul a fost făcut de spicherul Andrian Candu astăzi, după ce au avut loc consultări în cadrul majorității parlamentare.

„Aşa cum am şi promis atunci cînd a fost iniţiat proiectul şi votat în prima lectură, toată această perioadă am lucrat cu expertiză juridică şi economică, atît cu experţi locali, cît şi cu experţi internaţionali. Au fost constatate mai multe deficienţe. Luînd în considerare cele constatate, am ajuns la ideea de retragere a celor două proiecte legate de liberalizarea capitalului şi amnistia fiscală. Ieri, împreună cu colegii din majoritatea parlamentară, toţi cei care am semnat proiectele de legi, cei care am iniţiat proiectele, cinci deputaţi, am depus cererea de retragere. Astăzi deja proiectele sînt retrase din Parlament”, a menționat Andrian Candu în cadrul unei intervenții la Publika TV.
Democratul a precizat că înainte de a fi adoptat un astfel de proiect de lege trebuie supus unei expertize intenționale, avînd în vedere că Republica Moldova face parte dintr-o serie de aranjamente internaţionale legate de contracararea spălării banilor, a terorismului.

„Este prematur să discutăm dacă aceste proiecte vor reveni în Parlament într-o altă formulă. Sînt multe discuţii şi în societate. Cu siguranţă, revenirea la acest subiect presupune consultări ample şi discuţii cu partenerii de dezvoltare", a adăugat Candu.

Menționăm că inițiativa legislativă cu privire la amnistia fiscală și liberalizarea capitalului a fost aspru criticată de forțele de opoziție, reprezentanții societății civile și de unii experți, care au argumentat că propunerile făcute vor genera legalizarea actelor de corupție comise de funcționari, fapt ce vine în contradicție cu angajamentele asumate față de partenerii de dezvoltare. Inițiativa a fost avizată negativ și de Centrul Național Anticorupție.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?