X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

APE: Duplicitatea mesajelor la nivelul conducerii este în defavoarea Moldovei

20 feb. 2017,, 12:56   Politică
4158 5

Lipsa de coeziune a mesajelor politice transmise de președinte și guvernare afectează profund Moldova atît în plan intern, cît și extern.

Este opinia Victoriei Bucătaru, director de programe la Asociaţia pentru Politică Externă (APE), și a fost exprimată astăzi, în contextul prezentării studiului: „Comunicarea vectorului european într-un nou context de securitate regională”, relatează NOI.md.

„Există o duplicitate de mesaje la nivel înalt. Odată cu alegerea unui nou președinte al țării, observăm totuși că sînt promovate și alte modele integraționiste, se vorbește tot mai mult despre eventuale dezavantaje ale vectorului european pentru Republica Moldova. Această lipsă de coeziune la nivelul autorităților și duplicitatea mesajelor este în detrimentul Republica Moldova atît pe intern, cît și pe extern”, a declarat Victoria Bucătaru.

Potrivit reprezentantei APE, în ultimii ani se atestă o descreștere vertiginoasă a popularității vectorului european, după cum arată sondajele de opinie, iar acest lucru este cauzat de comunicarea ineficientă a guvernării cu populația. Un alt impediment în procesul de comunicare cu societatea, spune experta, îl constituie politizarea instituțiilor statului.

„După anul 2014, cînd a fost semnat Acordul de asociere cu UE, Moldova s-a confruntat cu nenumărate crize politice, a avut loc frauda bancară, și elitele politice responsabile de promovarea vectorului european au fost imediat asociate cu acest model de dezvoltare. Această afiliere, precum și lipsa unei comunicări adecvate din partea autorităților, a elitelor politice și societății civile au dus la scăderea cotei de popularitate a parcursului european”, a explicat Victoria Bucătaru.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?