X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Doru Petruți: ”Frica de a putea păstra putere este prezentă la fiecare Guvernare”

18 apr. 16:45   Politică
1914 0

Frica de a putea păstra puterea poate fi observată la toate Guvernările de la 2010 pînă în prezent, iar acest lucru le încurcă politicienilor să se concentreze pe agenda populației.

Opinia aparține sociologului, Doru Petruți și a fost expusă în cadrul unui interviu online, notează Noi.md

”Ar trebui să înțelegem modalitatea de supraviețuire a unei clase politice cînd ajunge la putere. Într-un anumit context în care Republica Moldova s-a trezit cu această Guvernare, pandemie, apoi războiul din Ucraina desigur pui pe masă ce ai capacități ai și ce lipsuri. Sigur pui întrebarea care e modalitatea cum să ne menținem. În 20 de ani de cînd sînt în Republica Moldova, am posibilitatea să lucrez cu diverși politicieni și pe partea de consultanță de campanie și de studii sociologice, diagnoze și așa mai departe. Am observat un lucru zic eu, destul de interesant. În primul rînd frica de a păstra putere este prezentă și la ei, mai ales cînd ajung la putere. În ultimii 20 de ani, politicienii s-au concentrat mult mai mult pe fricile lor de a rămîne la putere, decît să se concentreze pe agenda populației”, a declarat Petruți.

Potrivit lui, frica de a pierde puterea, a împins-o pe actuala Guvernare să închidă anumite surse mass-media, pentru că o altă agendă din păcate nu există.

”Simplu, pentru că nu ai altă agendă, fiindcă nu ai capacitățile necesare pentru a crea o agendă, iar acest șoc l-am văzut cum l-a preluat puterea unul după altul după 2010, oricît de pregătiți nu au fost și orice capacități umane și financiare nu ar fi avut, în momentul în care au ajuns la putere au avut acest șoc pentru că mecanismele care trebuie să le coordonezi sînt destul de complexe”, a mai spus sociologul.


16
1
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?