X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Taekwondiștii din Moldova au luat patru medalii în Germania

22 mar. 2013,, 18:12   Sport
3760 0
Foto : sports.md
Taekwondiștii din Moldova au luat patru medalii în turneul internațional German Open, ETU A-класс, WTF G-1. Este vorba despre o medalie de aur, două de argint și una de bronz. Astfel, selecționata Moldovei s-a clasat pe locul nouă în clasamentul pe echipe, devansînd mai mulți reprezentanți ai elitei mondiale de taekwondo.

La turneu au participat reprezentanți din 36 de țări. Anul acesta Republica Moldova a participat cu 23 de sportivi, care au fost pregătiți de șapte antrenori. Turneul a fost finanțat de Federația de Taekwondo WTF a Moldovei. Este pentru prima dată, cînd țara noastră participă cu un lot atît de mare de sportivi.

Tricolorii au devenit medaliați, chiar din prima zi a competiției. După cinci lupte disputate, sportivul, Vladislav Priluțchi, a obținut medalia de argint la categoria de greutate de pînă la 68 de kilograme, iar Roman Zaițev a devenit medaliat cu bronz.

În a doua zi a turneului, sportivul, Vadim Dimitrov, a cîștigat medalia de aur la categoria de greutate de pînă la 54 de kilograme. Acesta a învins în cinci meciuri consecutive și a pus mînă pe titlu, devansîndu-l în meciul decisiv pe multiplul premiant al campionatelor mondiale, Seiful Magomedov (Rusia).

Aproape de aur a fost și Andrei Rotaru, categoria de pînă la 63 kg, dar după cinci victorii, în confruntarea decisivă, cu scorul de 8-8, reprezentantul tricolorilor a încasat ”lovitura de aur” și s-a clasat pe locul secund.
Restul membrilor Naționalei Moldovei nu au reușit să se califice în etapa finală a turneului.

După aceste teste internaționale, tricolorii vor reveni la Chișinău pentru ultima parte a pregătirilor către întîietatea europeană din luna aprilie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?