Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Filat: Nu mă predau în fața mafiei

26 feb. 2013,, 16:28   Politică
5128 5
Foto: trm.md
Premierul Vlad Filat a declarat că nu-și va prezenta demisia, specificînd că ar da dovadă de lașitate dacă ar face acest pas. În aceste condiții, premierul i-a îndemnat pe cei care doresc destituirea Guvernului să inițieze procesul respectiv în baza Constituției, notează NOI.md. Premierul și-a reiterat poziția, menționînd că cei care vor acorda vot de neîncredere Guvernului vor trebui să-și asume responsabilitatea pentru provocarea alegerilor anticipate.

“În fața mafiei eu nu voi capitula și nu voi demisiona, fiindcă ar fi incorect în raport cu cetățenii. Dacă cineva are această obsesie de a demite premierul, există procedură legală, scrisă negru pe alb în Constituție, cum poate fi demis un guvern. Să se conducă de norma legală și să inițieze, dar să aibă în vedere că demiterea însemna alegeri anticipate”, a spus Filat.

Totodată, premierul susține că nu se ține de funcție. Premierul s-a referit la declarația lui Marian Lupu, care “l-a acuzat pe premier că este obsedat de funcție”.

Anterior, Lupu a spus că, dacă premierul nu demisionează într-un termen cît mai restrîns, PD va înainta propria moțiune de cenzură împotriva Guvernului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?