X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

PDM va demite Guvernul prin moțiune de cenzură, dacă Filat nu demisionează

25 feb. 2013,, 16:46   Politică
5147 1
Foto: noi.md
Președintele Parlamentului, Marian Lupu, așteaptă ca premierul să-și dea demisia într-un termen cît mai restrîns. În caz contrar, Partidul Democrat va înainta propria moțiune de cenzură sau va susține moțiunea de cenzură înaintată de deputați sau de un grup parlamentar. Declarația a fost făcută acum cîteva minute în cadrul unui briefing de presă de liderul PDM, Marian Lupu, notează NOI.md.

Marian Lupu a reiterat poziția PDM, menționînd că, ulterior, și el va renunța la funcție. Potrivit lui, doar așa va fi posibilă inițierea negocierii unui nou acord AIE.

“PDM insistă asupra demisiei prim-ministrului. Sîntem siguri că doar această demisie ar oferi posibilitatea pentru un dialog și discuții, avînd ca scop evitarea alegerilor anticipate. În cazul în care domnul prim-ministru nu o va face, PDM consideră că acest lucru va dovedi că din start strategia PLDM a fost spre generarea alegerilor anticipate”, a spus Lupu.

Președintele Parlamentului a spus că personal a fost nevoit de două ori să renunțe la funcție, iar acum este dispus să o facă a treia oară și l-a îndemnat pe premier să ia exemplu de la el. Totodată, Lupu a declarat că Guvernul, care este condus de premier, trece printr-o criza gravă de credibilitate. “Argumentele care le folosește precum că demisia înseamnă anticipate sînt dovezi de lașitate. Încă pe 13 februarie, trebuia să revină cu picioarele pe pămînt și să conștientizeze că imaginea negativă față de Guvern i se datorează lui. Să coboare pe pămînt și să discutam, nu prin prisma orgoliilor”, a spus Lupu.

Menționăm că, anterior, liderul PDM l-a îndemnat pe premier să demisioneze. În replică, premierul Vlad Filat a spus că acest lucru ar provoca alegeri anticipate.

Tot astăzi, liderul PAD, Mihai Godea, a declarat că inițiază moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?