Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Lupu îi cere lui Filat să-și dea demisia: La aceeași oră voi demisiona și eu

21 feb. 2013,, 09:21   Politică
4037 1
Foto: blogspot.com
Președintele Parlamentului, Marian Lupu, îl îndeamnă pe prim-ministrul Vladimir Filat să-și dea demisia în cazul în care nu dorește să inițieze de la zero un dialog cu foștii colegi din AIE.

În cadrul unui briefing de presă, Marian Lupu a spus că, dacă premierul își dă demisia, și el, la rîndul său, la aceeași oră și în aceeași zi va renunța la funcția de președinte al Parlamentului, notează NOI.md.

“Premierului Filat îi cerem să revină la dialog, iar dacă totuși asta îl depășește, pentru a nu tensona activitatea Guvernului, noi responsabil îi sugerăm să demisioneze. La conducerea Guvernului va trebui numit un premier interimar, care să asigure buna funcționare a Guvernului”, a spus Marian Lupu. În acest context, Lupu susține că personal va renunța la funcție, specificînd că PDM nu se ține de funcții.

“În aceeași zi, la aceeași oră, sincronizat, sînt gata și eu să demisionez din funcția de președinte. În acest fel, ne întoarcem la punctul zero și noi toți să pornim la un alt drum. Cerem să se oprească din această campanie de denigrare a instituțiilor de drept. Conducătorii vor răspunde dacă au încălcat legea în cadrul anchetelor pe care le derulează, dar acum trebuie lăsați să-și desfășoare activitatea”, a spus Lupu. Lupu a menționat că PDM „mai crede că se poate de ajuns la un dialog” cu foștii colegi din AIE, specificînd că, în caz de necesitate, PDM este gata să participe la formarea unui nou guvern. Potrivit lui Lupu, din cauza politicii din țară, viitorul european al Moldovei, deocamdată, nu este compromis, dar depinde de partenerii AIE, care trebuie să facă tot posibilul pentru a nu admite compromiterea lui.

Ieri, și liderul PL, Mihai Ghimpu, l-a îndemnat pe premier să-și dea demisia. Asta în contextul interceptărilor telefonice, conținutul cărora, potrivit lui Ghimpu, demonstrează “abuz de putere și trafic de influență din partea premierului”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?