X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4010

Lupu: “Filat este obsedat de funcţia de premier”

26 feb. 2013,, 11:11   Politică
3279 3
Foto: click.md
Președintele Parlamentului, Marian Lupu, consideră că prim-ministrul Vladimir Filat nu vrea să plece din funcție pentru a nu-și pierde influența. În cadrul unei emisiuni la PRO TV Chișinău, Lupu l-a acuzat pe premier că “se ține cu mîinile de funcție, deoarece este obsedat de ea”.

“Nu vrea să piardă pîrghiile. Dacă n-o să fie în funcția de premier, cum o să vorbească cu Colița de la fisc să-i spună ca toată țara trebuie să fie verde? El se teme să nu piardă traficul de influență”, a spus Marian Lupu.

Totodată, democratul consideră decizia PLDM de a ieși din AIE drept una negîndită, în contextul în care, după lungi tratative și discuții, s-a ales președintele țării. “Dau 50 de procente că a fost gîndit și 50 că nu. Am toate temeiurile să gîndesc că poate ea nu a fost gîndită pînă la sfîrșit. Ei și-au stabilit un scenariu, însă a ieșit altceva. Ei vor una – sa meargă la alegeri anticipate”, consideră președintele legislativului.

Totodată, președintele Parlamentului susține că Republica Moldova are bani, însă aceștia nu ajung în bugetul de stat, dar în buzunarele unor demnitari. Lupu îl acuză pe premier că se face vinovat de “închiderea spitalelor, procurarea autobuzelor școlare la un preț dublu, subvenționarea neadecvată”. Potrivit lui, pentru a depăși situația, premierul vrea alegeri anticipate.

“Peste doi ani, situația poate fi și mai gravă. Scăparea este gaura care se numește ”campanie electorală”. Pentru mine mai puțin contează că este moțiunea lui Godea. Eu nu exclud că noi singuri vom propune moțiunea”, a conchis Lupu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?