X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Moldova are nevoie de un salt pentru îmbunătăţirea calităţii mediului de afaceri – Valeriu Lazăr

7 feb. 2013,, 13:13   Economie
3355 0
Foto: legalmarketing.ro
"Nu mai putem opera cu retuşuri. Avem nevoie de un salt în calitatea mediului de afaceri", a declarat ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, în cadrul unei şedinţe de lucru cu reprezentanţii Băncii Mondiale.

Potrivit Agenţiei "INFOTAG", care face referire la Ministerul Economiei, părţile au discutat pe marginea notei de concept a studiului Băncii Mondiale "Priorităţile de politici pentru dezvoltarea sectorului privat", ale cărui rezultate vor servi ca repere pentru elaborarea "Strategiei de parteneriat cu ţara pentru 2014-2017". Principalele subiecte abordate în cadrul şedinţei au fost: facilitarea accesului la finanţare, accelerarea reformei regulatorii şi sporirea competitivităţii întreprinderilor.

În opinia lui Valeriu Lazăr continuarea reformei regulatorii este imperativă pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri, obiectivul inerent fiind şi sporirea competitivităţii atît a economiei per ansamblu, cît şi la nivelul întreprinderilor.

"De asemenea, rămîne un imperativ sporirea accesului la finanţe a întreprinderilor, inclusiv prin instituirea unui sistem de garantare a creditelor sau a unei linii de credit dedicate, dar şi flexibilizarea pieţii muncii, precum şi restructurarea administrării.

Valeriu Lazăr a propus reprezentanţilor Băncii Mondiale să extindă preocuparea faţă de competitivitatea întreprinderilor în Proiectul Strategiei de Parteneriat cu ţara, inclusiv prin iniţierea proiectelor, care ar avea ca obiectiv creşterea capacităţilor de management al afacerii (analiza financiar-economică, planificare, marketing etc.) şi a solicitat continuarea componentei de "Acces la finanţare" din cadrul proiectului "Ameliorarea Competitivităţii" prin intermediul unui proiect nou, care să presupună o linie de credit pentru întreprinderi sau o schemă de garantare a creditelor.

La rîndul lor, reprezentanţii Băncii Mondiale au susţinut viziunea Ministerului Economiei asupra priorităţilor de politici în domeniul îmbunătăţirii mediului de afaceri în RM.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?