X 
Eurovision stiri: 523
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4012

Ministerul Economiei a aderat la Platforma pentru Industria Verde

25 ian. 2013,, 10:27   Economie
2769 0
Foto: 100ambiente.it
Ministerul Economiei a aderat la Platforma pentru Industria Verde şi va implementa conceptul economiei verzi, din anul 2013, după ce viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a semnat o declaraţie în acest sens.

Reprezentanţi ai Ministerului Economiei au declarat pentru Agenţia "INFOTAG" că Moldova se angajează să promoveze obiectivele platformei în anii 2012-2015.

"Aderarea la această platformă va oferi Republicii Moldova oportunităţi de schimb de experienţă, promovare şi atragere de investiţii în domeniile prioritare enunţate în Strategia de dezvoltare "Moldova 2020", precum şi în alte documente de politici. Astfel, aplicarea practicilor "industriei verzi" în contextul unui acces tot mai restrictiv la resursele naturale, va stimula dezvoltarea unei economii bazate pe inovare şi competitivitate, cu emisii scăzute de carbon, dar şi pe o utilizare eficientă a resurselor", au subliniat factorii ministeriali.

Platforma pentru Industria Verde, lansată de UNIDO, UNEP şi partenerii ONU în cadrul Conferinţei pentru Dezvoltarea Durabilă "Rio+20" din luna iunie 2012, întruneşte angajamentele asumate de R. Moldova în ceea ce priveşte promovarea conceptului de economie verde, servind drept punct de referinţă în planificarea, implementarea activităţilor şi strategiilor în domeniul economiei verzi, iar pe această cale, atragerea investiţiilor în "industria verde".

Printre obiectivele Platformei se numără înfiinţarea de noi industrii ecologice, sprijinirea celor existente în sporirea contribuţiei acestora la dezvoltarea socială şi economică, protecţia mediului şi formarea unei baze de producţie mai inovative, mai operative şi mai durabile. În acest scop va fi format un sistem-cadru pentru o informare reciprocă mai bună a organizaţiilor semnatare ale acordului despre avantajele "industriei verzi", va fi elaborat un plan complex de integrare a politicilor şi metodelor acesteia în strategiile şi planurile de afaceri ale organizaţiilor, va fi efectuat un schimb de cele mai bune metode de activitate şi extinderea acestora în afara business-ului tradiţional.

207 de întreprinderi, organizaţii şi ţări din lume au susţinut platforma UNIDO pentru "industria verde" pînă la mijlocul anului 2012.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?