X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Germania trebuie să reducă consumul de gaz cu 20% pentru a evita raționalizarea pe timp de iarnă

16 aug. 2022,, 10:30   Externe
1726 0

Germania trebuie să își reducă consumul de gaze cu o cincime pentru a evita o penurie paralizantă în această iarnă, a declarat principalul său organism de reglementare a rețelelor, în timp ce întreprinderile și gospodăriile se pregătesc pentru cea mai mare criză energetică din Europa din ultima generație.

Klaus Müller, șeful Agenției Federale de Rețele (BNA), va fi însărcinat cu raționalizarea livrărilor de gaze dacă cea mai mare economie europeană va suferi o criză energetică în timpul iernii. „Dacă nu reușim să ne atingem obiectivul [de a economisi 20% din gaz], atunci există un risc serios de a nu avea suficient gaz”, a declarat acesta pentru Financial Times.

Müller a declarat că Germania ar avea nevoie, de asemenea, de aproximativ 10 gigawați de aprovizionare suplimentară cu gaz din alte surse pentru a compensa volumele lipsă din Rusia – în mare parte gaz natural lichefiat din țări precum SUA. Aceasta reprezintă aproximativ 9% din consumul său actual de gaze.

El a spus că Germania va trebui să se bazeze, de asemenea, pe importurile de gaze din alte țări europene.

Müller a avertizat, de asemenea, că costul pe termen lung al încetării dependenței Germaniei de Rusia ar fi un „preț foarte ridicat al gazului”, care ar putea avea consecințe importante pentru mediul de afaceri.


„O parte din producție ar putea pleca din Germania pentru că gazul a devenit prea scump”, a spus el. „Iar acesta este un lucru dificil”.

Germania se teme de o criză de combustibil iminentă de cînd gigantul rus Gazprom a redus livrările prin conducta Nord Stream 1 la mijlocul lunii iunie, invocînd probleme tehnice. Principala conductă de livrare a gazului rusesc către Europa funcționează la o capacitate de doar 20 la sută.

Scăderea livrărilor a dus la creșterea prețurilor la gaze, prețul de referință european crescînd de la aproximativ 66 de euro pe megawat oră la începutul anului la 206 euro (vineri după-amiază). De asemenea, a afectat încercările Germaniei de a-și umple depozitele de gaze înainte de iarnă, cînd cererea crește.

Germania a acuzat Rusia că folosește ca arme exporturile de energie, ca parte a unei reacții de respingere a sancțiunilor impuse din cauza războiului din Ucraina al președintelui rus Vladimir Putin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?