X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Președintele Comisiei de la Veneția comentează declarațiile lui Dodon

13 oct. 2017,, 17:01   Politică
8425 18

Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, s-a expus pe marginea criticii aduse Curții Constituționale de către președintele Igor Dodon, informează NOI.md.

Buquicchio a remarcat că într-un stat democratic critica adusă hotărîrilor Curții este admisibilă în măsura în care aceasta este respectuoasă.

„Am aflat că președintele Republicii Moldova a făcut declarații foarte critice prin care a pus la îndoială hotărîrile Curții Constituționale și imparțialitatea judecătorilor constituționali. Aș vrea să reamintesc că într-un stat democratic, care se conduce de principiul statului de drept, critica adusă hotărîrilor curții constituționale este admisibilă în măsura în care aceasta este respectuoasă”, a comentat președintele Comisiei de la Veneția.

Potrivit lui, persoanele care ocupă funcții publice sînt obligate să manifeste reținere în critica pe care o fac. „Critica lipsită de respect, în special declarațiile amenințătoare, îndreptată împotriva judecătorilor și menită să influențeze deciziile instanței constituționale este inadmisibilă”, a adăugat el.

Igor Dodon a declarat anterior că hotărîrile abuzive ale Curții Constituționale vor fi calificate drept uzurpare a puterii de stat, iar în viitor, membrii CCM ar putea fi trași la răspundere. Demnitarul a atenționat că toate hotărîrile Curții care depășesc cadrul juridic constituțional și spiritul Constituției vor fi revizuite ulterior de alte componențe ale Curții.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?