X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

PSRM îndeamnă la " o poziție mai fermă a partenerilor occidentali față de abaterile partidului de guvernare"

24 apr. 15:15   Politică
3514 1

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, anunță că împreună cu membrul Comitetului Executiv, Olga Cebotari, a avut o întrevedere cu Excelența Sa, doamna Fern Horine, Ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în țara noastră.

Întîlnirea a avut loc la inițiativa diplomatului.

”În cadrul întrevederii, am discutat situația politică, socială și economică din țara noastră, dar și din regiune.

O atenție specială a fost acordată referendumului pentru integrarea europeană, organizat de actuala guvernare concomitent cu alegerile prezidențiale. Am menționat că în opinia PSRM acest plebiscit perturbă desfășurarea în mod normal a scrutinului prezidențial și este organizat cu un singur scop - de a promova candidatul PAS la aceste alegeri.

Totodată, am subliniat că socialiștii nu sînt împotriva negocierilor cu Uniunea Europeană, accentuînd că în cadrul acestora trebuie să prevaleze interesul național al țării”, se arată într-o postare pe canalul său de telegram Igor Dodon.


În altă ordine de idei fostul șef de stat, a menționat că s-a referit la derapajele guvernării PAS în implementarea reformelor, inclusiv în domeniul justiției, mass-media, la acțiunile de intimidare a opoziției, încălcarea flagrantă a normelor democratice și a statului de drept.

Socialiștii au solicitat o poziție mai fermă din partea partenerilor occidentali vizavi de aceste abateri grave.

”Pe finalul discuției, am fost unanimi în opinia privind importanța menținerii unui dialog deschis în toate domeniile de interes comun”, a mai scris Dodon.

23
2
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?