X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Victor Panasiuc: "Dacă în conflicte folosești forța, atunci nu trebuie să practici metode serioase de atac"

17 mai. 2023,, 07:45   Sport
3602 0

Din punct de vedere istoric, arta marțială tradițională este o anumită parte a vieții, care a apărut mai întîi ca autoapărare, apoi s-a transformat într-un sistem filosofic.

Despre aceasta a declarat expertul în arte marțiale, deținătorul centurii negre de al 7-lea dan la stilul Goju-ryu și al 8-lea dan în stilul "Pumnului cocorului alb", președintele Asociației Okinawa Goju-Ryu Karate-do din Republica Moldova, Victor Panasiuc, în cadrul noului Talk-show "Без галстуков" cu Alexandru Stahurschi pe canalul N4, transmite Noi.md

""De ce? Noi doar trăim cu adevărat. Eu, de exemplu, mi-am antrenat fiul și el poate sparge trei cărămizi cu pumnul. Și el, folosindu-și puterea, s-a dus și l-a lovit pe băiatul vecinului. Dacă aceasta ar fi China antică, cum s-ar termina totul? - Acel clan ar veni la clanul nostru și ar începe războiul, încep problemele. dar dacă este vorba doar despre două case, atunci oricum vor fi probleme. Și în loc să trăim normal, noi rezolvăm aceste probleme. De aceea îi spunem fiului nostru: "Nu ar trebui să faci asta – nu este corect. Trebuie să fii puternic, dar nu ar trebui să folosești niciodată această putere. Iată într-un mod atît de istoric, empiric a fost dezvoltat acest sistem filosofic", a remarcat Victor Panasiuc.

"Există o astfel de noțiune ca "virtutea marțială". Dacă vei folosi în conflicte forța, înseamnă nu trebuie să practici metode serioase de atac. Pentru că ești periculos pentru societate", a subliniat el.



6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?