Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Cum l-a ajutat boala pe Victor Panasiuc să se regăsească în karate Goju-ryu

16 sep. 2023,, 15:40   Sport
2734 0

Expertul în arte marțiale, președintele Asociației Okinawa Goju-ryu Karate-do din Moldova, Victor Panasiuc, a recunoscut că ar fi putut continua dinastia și să devină luptător de lupte greco-romane, dar din cauza icterului nu a putut lupta timp de doi ani, iar după aceea a apărut karate, pe care a început să-l practice la modul cel mai serios.

El a povestit despre acest lucru în cadrul emisiunii "Кредо героя" cu Pavel Sidorenco, relatează Noi.md .

"Desigur, tatăl meu a avut probabil astfel de gînduri să continui dinastia. Deoarece tatăl meu este un antrenor emerit în lupte greco-romane, a avut mulți sportivi care au atins un nivel înalt. Există și campioni mondiali și europeni. A avut mulți astfel de elevi. A fost la un moment dat antrenorul principal al echipei naționale a Moldovei. De aceea în clasele primare m-am antrenat, m-am ocupat cu lupte clasice, acum se numesc lupte greco-romane. Dar apoi m-am îmbolnăvit de icter și nu m-am putut antrena timp de doi ani. Apoi a apărut deja karate, și deja gata, cale de întoarcere nu mai exista. Aceasta a fost deja dragoste pentru întreaga viață", a remarcat Victor Panasiuc.

El a subliniat că tatăl său era un om foarte înțelept și nu și-a impus niciodată fiul să facă ceva.

"Adică, el a făcut cumva totul în așa fel înîât, de exemplu, dacă mergi să faci sport cu el, de parcă ți-ai fi dorit singur acest lucru. Deși trebuia să mă scol cu 40 de minute mai devreme. Ne sculam cu 40 de minute sau chiar cu o oră înainte de școală, mergeam să facem sport. Cumva, nu a existat așa ceva că trebuie și ești obligat", a spus expertul în arte marțiale, președintele Asociației Okinawa Goju-ryu Karate-do din Moldova.
Victor Panasiuc a menționat că atunci când a vrut să facă karate, care atunci era un sport foarte, foarte exotic, nu au existat probleme din partea tatălui său.


"Adică el nu s-a împotrivit, nu m-a făcut să mă răzgîngesc în niciun fel. Tata a creat condițiile în care eu singur să vreau să mă antrenez. El nu m-a impus", a subliniat Victor Panasiuc.

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?