X 
Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

"Sheriff" începe lupta în preliminariile Ligii Campionilor

12 iul. 2023,, 14:45   Sport
2173 0

Clubul de fotbal "Sheriff "din Tiraspol va juca în această seară primul meci din prima rundă preliminară a Ligii Campionilor împotriva campioanei României – clubul "Farul" (Constanța).

Meciul se va juca în România, pe Stadionului Central al Academiei Hagi din Ovidiu și va începe la ora 20:30.

Antrenorul principal al FC Sheriff, Roberto Bordin, în ajunul primului meci cu FC Farul, a declarat că jucătorii săi urmează să joace un meci important împotriva unei echipe foarte bune, care este bine pregătită de Gheorghe Hagi.

"Avem multe informații despre echipa adversă, mai ales că Farul a avut un sezon grozav anul trecut. Am studiat adversarul în multe meciuri și sîntem pregătiți pentru jocul de mîine", a spus Roberto Bordini.

Potrivit acestuia, va fi important cum vor juca echipele în ambele meciuri, nu doar într-un singur meci. În același timp, totul va fi decis de episoade individuale și cum echipele vor reacționa la acestea. "Ne-am pregătit bine pentru meci și știm la ce ne putem aștepta de la Farul", a spus antrenorul principal al FC Sheriff.


Comentînd decizia UEFA de a muta desfășurarea meciului retur de la Chișinău la Tiraspol, Roberto Borodin a numit acest lucru un mare plus. "Vom juca în fața fanilor noștri pe stadionul nostru. De altfel, ar fi avut "Farul" avantaj, desfășurînd meciul acasă? Este foarte important să jucăm acasă meciurile de acasă, pe stadionul familial", a spus el.

După cum s-a anunțat anterior, cîștigătorul acestei confruntări de două meciuri va ajunge în a doua rundă de calificare a LCH, echipa învinsă va continua să joace în calificările Ligii Conferinței. Pentru a deveni participant la faza grupelor LCH, "Sheriff" trebuie să depășească patru runde de calificare (a cîte două meciuri fiecare).

Împreună cu tiraspolenii, pentru șase bilete în faza grupelor vor concura alte 48 de echipe. în turneul principal al Ligii Campionilor vor concura 32 de cluburi. Numele a 26 dintre ele se cunosc deja – ele s-au calificat direct pentru grupurile LCH. Printre aceștia se numără: Real Madrid, Inter Milan, Șahtior din Ucraina, Crvena Zvezda din Serbia, precum și Manchester United și Real Sociedad, cu care Sheriff a jucat anul trecut în Europa League. Ambele echipe au avut un sezon minunat în campionatele lor.

"Sheriff" a ajuns pînă în faza grupelor LCH o singură dată – în sezonul memorabil 2021/2022. A jucat în Grupa D și a arătat un rezultat foarte bun pentru un debutant – locul trei cu 7 puncte marcate. Tiraspolenii au fost atunci învinși acasă de Șahtior și de Real Madrid în deplasare.

3
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?