X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 513

Care sînt rivalii lui Sheriff în UEFA Champions League

20 iun. 2023,, 17:05   Sport
2240 0

În primul tur de calificare din sezonul 2023/2024 al UEFA Champions League, clubul de fotbal "Sheriff" din Tiraspol se va duela cu formația romînă "Farul" din Constanța.

Jucătorii de la Tiraspol și-au aflat adversarul în urma tragerii la sorți care a avut loc astăzi la Nyon, Elveția, transmite Noi.md cu referire la presa transnistreană.

"Farul", fondată în 1920, a devenit campioană a Romîniei în acest sezon pentru prima dată în istoria sa.

Prima întîlnire cu clubul din Constanța va avea loc pe 11 sau 12 iulie, iar returul pe 18 sau 19 iulie. Cîștigătoarea confruntării din cele două meciuri se va califica în turul doi al Ligii Campionilor, iar învinsa va continua în preliminariile Ligii Conferințelor.

Pentru a se califica în faza grupelor Ligii Campionilor, Sheriff trebuie să parcurgă patru tururi de calificare (cîte două meciuri). Un total de 48 de echipe vor concura cu formația din Tiraspol pentru șase locuri în faza grupelor.


La turneul principal al UEFA Champions League vor participa 32 de cluburi. Numele a 26 dintre ele sînt deja cunoscute - acestea sînt calificate direct în grupele Ligii Campionilor. Printre acestea se numără Real Madrid, Inter Milano, Șahtar din Ucraina, Crvena Zvezda din Serbia, precum și Manchester United și Real Sociedad - echipe cu care Sheriff a jucat anul trecut în Europa League. Ambele echipe au avut sezoane excelente în campionatele din care fac parte.

"Sheriff a ajuns o singură dată pînă acum în faza grupelor Ligii Campionilor - în memorabilul sezon 2021/2022. A jucat în Grupa D și a prezentat un rezultat foarte bun pentru un debutant - locul trei cu 7 puncte. Echipa din Tiraspol a învins formația Șahtar acasă și Real Madrid în deplasare.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?