X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Serghei Cleșcenco: "Trebuie să ieșim pe teren și să jucăm cu suflet"

24 mar. 2023,, 09:00   Sport
2066 0

Antrenorul principal al selecționatei Moldovei de fotbal, Serghei Cleșcenco, și-a împărtășit așteptările de la viitoarele meciuri din cadrul preliminariilor CE-2024 împotriva Insulelor Feroe și Cehiei și a menționat că echipei sale nu-i va fi ușor.

”Chiar este greu. Un grup mare de jucători sînt accidentați. Nu-mi doresc să începem calificările doar cu gîndul la participare. Ne dorim să facem un pas înainte, dar în același timp trebuie să înțelegem ce fel de pas va fi acesta. Deoarece un pas mare poate duce la o cădere. Iar cu pași mici poți ajunge departe. Vreau să înțelegeți asta și să-i informați și pe microbiștii noștri. Nu ne dorim să surprindem pe cineva, ne dorim să fim noi înșine. Acum sîntem acei care sîntem și voi ne iubiți pentru asta. Nu pentru faptul că sîntem brazilieni, spanioli sau italieni, dar sîntem cetățeni ai Moldovei, noi sîntem moldoveni, ne-am născut aici și ne iubim țara noastră, facem tot posibilul să arătăm pe teren totul de ce sîntem capabili. Nu putem ceea ce pot alții și asta trebuie să înțelegem. Trebuie să ieșim pe teren și să jucăm cu suflet”, a spus el.

”Să luăm ultimul meci cu Liechtenstein. Nu a ieșit totul cum ne-am dorit, dar am revăzut de mai multe ori finalul meciului, am văzut ce emoții erau acolo. Îmi doresc să avem așa emoții nu pe final de meciului, dar pe parcursul întregului joc, la amatorii fotbalului, ziariști, specialiștii fotbalului. Nu vă așteptați la vreo minune. Nu va fi. Băieții au fost aici și au spus că vor face tot posibilul să nu dezamăgească microbiștii. Vreau să le transmit acest mesaj microbiștilor să-i susțină pe jucători, vă asigur că ei vor face tot posibilul să obțină un rezultat bun” a menționat Serghei Cleșcenco.

Fiind întrebat care este obiectivul naționalei în această grupă, el a răspuns în felul următor: ”Dar ce obiectiv ne-ai stabili voi? Sarcina trebuie să fie stabilită realizabilă. În primul rînd îmi doresc mult să depășim Feroe, apoi și Albania. Trebuie să înțelegem unde ne aflăm noi și unde e Cehia sau Polonia. Și nivelul de pregătire, selecția jucătorilor, calificarea lor, ratingul, totul este contra noastră. Dar asta nu înseamnă că intrăm pe teren pentru a pierde. Nici într-un caz. Am o presimțire că nu vom pierde de la cehi”, a subliniat antrenorul principal al selecționatei Moldovei de fotbal, transmite moldfootball.com

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?