Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Formația APSM și-a adjudecat trofeul suprem la Turneul de fotbal din Egipt

5 apr. 2021,, 10:14   Sport
2297 0

Formația Asociației Presei Sportive din Moldova s-a învrednicit cu titlul de campioană în cadrul ediției a 8-a a Turneului Internațional de fotbal printre jurnaliști ce s-a desfășurat în perioada 1-3 aprilie curent la Sharm El-Sheikh, Egipt. Este de menționat că echipa cronicarilor noștri sportivi a evoluat în premieră la această competiție de prestigiu.

Debutul selecționatei jurnaliștilor din Moldova se dovedi a fi de bun augur, în prima zi de concurs ei impunîndu-se cu 3-1 în fața colegilor din Armenia și cu 1-0 – a celor din Ucraina. Apoi urmă, pe 2 aprilie, înfrîngerea în fața reprezentativei Kazahstanului, scor 0-3. Însă acest lucru nu debusolă lotul nostru în frunte cu căpitanul Eduard Ciobanu, președintele APSM. Băieții noștri au dat dovadă de caracter, măiestrie și spirit de coeziune, în următorul meci reușind să surclaseze echipa gazdă, redutabila formație a Egiptlui: 2-1. De remarcat că golul victoriei fu înscris în ultimul minut de Joc, păstrînd intacte șansele moldovenilor la cîștigarea turneului Egypt 8th International Football Tournament for Media and Journalists. Pentru a atinge însă această performanță trebuia să învingem în ultima partidă, ceea ce a și fost realizat într-un stil de zile mari: Moldova a surclasat într-o luptă crîncenă, pe muchie de cuțit, puternica formație a Belarusului (1-0).

Astfel, naționala de cronicari a Moldovei, cu 12 puncte la activ, a devenit campioana turneului, iar Oleg Istrati a intrat în posesia titlului de Cel mai bun portar al competiției. Echipa noastră a evoluat în următoarea componență: Oleg Istrati, Alexandru Fosa, Veaceslav Burghelea, Ion Fuștei, Alexandru Rusu, Ion Anuşca, Andrei Lupu, Sergiu Carauş, Maxim Tataru, Cristian Jardan și șeful delegației Eduard Ciobanu.

Impunîndu-se la acest turneu, echipa presei sportive din Moldova a completat seria de succese obținute în anul 2019, cînd a cîștigat Campionatul Țărilor Est-Europene și Balcanice ce a avut loc la Siofok, Ungaria, și Turneul Internaţional printre jurnalişti, desfășurat la Druskininkai, Lituania.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?