X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

FC Florești revine în Superligă

14 iun. 2023,, 18:45   Sport
2136 0

FC Florești revine în Superliga moldovenească de fotbal.

Clubul a obținut Licența Națională și va juca în ediția 2023/2024 a eșalonului superior al campionatului Republicii Moldova, transmite Noi.md cu referire la moldova1.md

Inițial, lui FC Florești i-a fost refuzat acest drept, însă, în urma examinării apelului și actelor prezentate Organului de Apel al Sistemului de licențiere a cluburilor de fotbal din cadrul federației de profil, echipa a primit undă verde pentru accederea în Superligă. Astfel, FC Florești va înlocui formația Spartanii Selemet, care a primit mai devreme Licența Națională și se pregătea să debuteze în divizia superioară.

„sîntem nespuși de bucuroși că am obținut licența. Noi am îndeplinit toate criteriile, sportive, legale, de infrastructură, financiare, juridice. Este foarte complicat să obții Licența Națională.” a declarat pentru Moldova 1 Vlad Manea, managerul lui FC Florești.

Dinamo-Auto Tiraspol și Victoria Chișinău au jucat în finala play-off-ului Ligii 1, însă nici una dintre aceste echipe nu a obținut Licența Națională. Spartanii Selemet și FC Florești au primit-o, iar în Superligă va evolua formația din Nordul țării. Aceasta deoarece FC Florești s-a clasat pe locul secund în faza a doua a Ligii 1, în timp ce Spartanii au treminat pe locul patru. FC Florești va juca meciurile de acasă pe stadionul din Bender. De menționat că echipa a mai evoluat în eșalonul superior al campionatului Republicii Moldova: în sezonul 2020/2021, cînd s-a clasat pe locul 7 din 10 formații, și în stagiunea 2021/2022, cînd a fost exclusă din competiție pentru participarea la meciuri trucate.


2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?