Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Dorian Railean: "Este cea mai importantă victorie pentru Moldova din ultimii ani".

21 iun. 2023,, 10:55   Sport
2417 0

Portarul moldovean Dorian Railean a comentat meciul cu Polonia (3-2) din preliminariile Euro 2024, transmite Noi.md cu referire la moldfootball.com

- Probabil ați observat că noi jucăm deseori prima repriză mai slab decît a doua. Discuția din vestiar din timpul pauzei ne-a ajutat, am ordonat unele scheme de joc și am reușit să le facem să funcționeze. Sînt fericit, probabil, este cea mai importantă victorie pentru echipa moldovenească din ultimii ani.

- Ți-a fost teamă să joci împotriva lui Lewandowski sau a altor jucători polonezi?

- Frica nu este o întrebare, dar atunci cînd unii dintre cei mai buni atacanți din lume joacă împotriva ta, înțelegi că jocul va fi foarte greu.

- L-ați felicitat cumva pe Nicolaescu, care a devenit cel mai bun marcator din istoria echipei moldovenești?


- L-am felicitat cu toții în vestiar și sîntem cu toții foarte fericiți pentru el. Sper să continue pe aceeași linie și să ajungă acolo unde nimeni nu a ajuns pînă acum.

- Putem visa acum la un loc bun în grupa noastră de calificare?

- Se poate visa, dar acum aș vrea să văd tribunele pline la fiecare meci pe care îl jucăm. Toată lumea înțelege că oamenii au venit pentru Lewandowski și Zielinski, nu pentru Rață sau Reabciuc. Mi-aș dori ca oamenii să vină pentru noi, nu pentru adversari. Singurul lucru pe care îl face lumea este să ne critice tot timpul, că sîntem slabi și așa mai departe. Da, îmi pare rău, poate că uneori este nivelul nostru, dar noi jucăm întotdeauna de dragul de a cîștiga, nu stăm la propria poartă, doar așteptînd să treacă mai repede cele 90 de minute de joc. De multe ori oamenii ne critică în zadar, la fel și criticile la adresa portarilor. Nu spun că sînt cel mai bun portar din lume, dar oamenii spun mereu "două lovituri, două goluri". Ei bine, Shchessny joacă la Juventus și acolo a avut trei lovituri și trei goluri, îi pasă cuiva? Nu, pentru că poți marca goluri diferite.

Da, poate că puteam să joc mai bine la primul gol, recunosc asta, dar toată lumea face greșeli, inclusiv eu. Dar nu cred că întreaga țară ar trebui să ne crucifice pentru asta, ar trebui să ne susținem în fiecare meci și să venim la stadion în număr cît mai mare. Tribunele ar trebui să fie roșii, galbene și albastre, nu ca astăzi, cu o mulțime de steaguri poloneze roșii și albe.

- Dar parcă suporterii nu au strigat și încurajat astăzi echipa noastră națională? Nu ați auzit "Hai Moldova"?

- Am auzit, da, și au fost valuri în tribune, dar numai cînd am început să marcăm goluri. Iar cînd pierdeam, nu era așa.

- Cui îi veți dedica această victorie?

- O dedic întregului nostru popor. Noi mereu avem nevoie de susținerea oamenilor, împreună cu ei vom putea obține rezultate bune.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?