X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Antrenorul naționalei Moldovei a dezvăluit secretul victoriei în fața Poloniei

21 iun. 2023,, 10:35   Sport
3812 0

După victoria cu Polonia din cadrul preliminariilor CE-2024, la întrebările jurnaliștilor a răspuns selecționerul Moldovei Serghei Cleșcenco.

Vă reamintim că partida, care a avut loc la stadionul Zimbru, s-a încheiat cu victoria tricolorilor, scor 3:2.

- Într-adevăr, nu ne-am așteptat la așa rezultat. Prima repriză nu a fost una reușită și am fost aproape de dezastru, iar în mitanul secund noi am jucat mai bine decât polonezii. Ei au redus turațiile, iar pofta, cum se spune, vine mâncând. Am înscris un gol, apoi al doilea și am simțit că cel puțin vom obține o remiză. Dar am obținut victoria!

- Ce le-ați spus băieților în pauză?

- A fost o discuție scurtă, doar i-am întrebat ce mai putem pierde în afară de onoarea noastră? Le-am spus să întâlnească adversarul "mai sus" și să facă mai mult pressing în jumătatea de teren a polonezilor. Am arătat o mai bună conlucrare în acest aspect al jocului. Băieții au avut încredere în forțele proprii și au obținut ce și-au dorit.


- Cum a reacționat Nicolaescu când a fost schimbat? Mi s-a părut că nu era mulțumit sau poate își dorea hat-trickul?

- În primul rând, nu doar el a fost schimbat. Într-un colectiv, consider, că trebuie să reacționezi liniștit la schimbare, deoarece toți facem un lucru comun. Mai ales că toți au văzut că el a obosit. Maurul și-a făcut datoria, maurul poate să se odihnească. Când a ieșit din teren, l-am felicitat cu faptul că a devenit cel mai bun golgeter din istoria Naționalei Moldovei.

- Ce s-a întâmplat cu Vadim Rață?

- El a fost sub supraveghere medicală și, după examinarea amănunțită de după meciul din Albania, medicii ne-au recomandat să nu-l folosim în acest meci.

- Ne este greu să înțelegem ce s-a explicat în această seară la stadion. Poate dvs. ne spuneți?

- Eu cred că pentru așa momente noi iubim fotbalul - el este imprevizibil. Sunt sigur că niciunul dintre oamenii prezenți în tribune sau în fața televizorului nu credea că se poate schimba ceva pe teren. Am avut și eu dubii, dar lucrul trebuie de făcut. Trebuia să le spun băieților ce să facă în repriza a doua. Cum am mai spus, nu aveam ce pierde în afară de onoarea. Am meritat victoria, deoarece am fost mai curajoși în repriza a doua.

- Mulți antrenori, predecesorii dvs., își doreau să joace un fotbal "gustos" și ofensiv, dar dvs. ați reușit acest lucru...

- Sunt meciuri diferite. Nu ne putem mândri cu unele jocuri. Din primul meci îmi doream să jucăm un fotbal frumos, iar cât de ofensiv poate fi el depinde de adversar. Noi nu ne putem permite să jucăm un fotbal deschis și ofensiv cu adversari puternici gen Polonia sau Cehia. Există decepții, cum s-a întâmplat în meciul cu Albania, iar asta spune despre starea fotbaliștilor. În repriza a doua motivarea era foarte bună și asta ne-a adus succes.

11
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?