X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Antrenamente și competiții - Echipele de fotbal din Moldova au revenit din vacanță

17 ian. 10:15   Sport
2006 0

Echipele de fotbal din Republica Moldova au revenit din vacanță. Jucătorii au avut deja primele antrenamente din acest an, iar unii se pregătesc intens pentru a concura într-o nouă competiție - Cupa de Iarnă. Turneul va începe pe 31 ianuarie.

În lotul formației Zimbru Chișinău, au intervenit unele schimbări după pauza de iarnă. Cîțiva jucători importanți, printre care Alexandru Dedov, Ilie Damașcan și Denis Ieșanu, au părăsit echipa galben-verde. Tehnicianul clubului și-ar dori să aducă trei fotbaliști noi în locul lor.

"Ca să creezi o echipă, este nevoie de timp. Am un an și cinci luni de cînd sînt la echipă și e momentul să ne bucurăm de ceea ce facem", a spus Lilian Popoescu, antrenor la Zimbru Chișinău, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

Gruparea pregătită de Lilian Popescu va concura la Cupa de Iarnă, competiție organizată în premieră. Pe 31 ianuarie, Zimbru va juca cu FC Victoria, după care vor urma partidele cu Dacia Buiucani și CF Saksan. Turneul reprezintă o etapă de pregătire pentru faza secundă a campionatului.

Și reprezentanții clubului FC Petrocub au reluat antrenamentele. Echipa din Hîncești nu va participa, însă, la noua competiție, dar va pleca într-un cantonament în Turcia.


"Avem un duel extrem de interesant cu o echipa titrată, Dinamo Kiev. Al patrulea meci îl vom avea împotriva campioanei din Uzbekistan. Echipa are un mare nume și joacă regulat în Liga Campionilor din Asia", a precizat Andrei Martin, antrenor la Petrocub Hîncești.

Partidele oficiale sînt programate în luna martie. Mai întîi, se va disputa manșa tur a sferturilor de finală ale Cupei Republicii Moldova, apoi vor avea loc duelurile din prima rundă a fazei a doua din Super Liga. Sezonul se va încheia oficial pe 25 mai, cu meciul din finala cupei țării.

2
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?