Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Voronin: Există riscul să nu dăm de urmele miliardului, și nici ale Kroll-ului

16 mar. 2018,, 10:46   Politică
4888 3

Partidele de opoziție au cerut astăzi desfășurarea unor audieri parlamentare pe marginea celui de-al doilea raport al companiei Kroll privind frauda bancară, notează Noi.md.

Demersul a fost înaintat de PSRM și susținut de liberali, comuniști și liberal-democrați. Parlamentarii au cerut audierea guvernatorului Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, a procurorului general, Eduard Harunjen, și directorului CNA, Bogdan Zumbreanu.

„Au trecut aproape patru ani de la furtul secolului. Pînă și Consiliul miniștrilor de externe UE au constatat că nu se face nimic pentru întoarcerea banilor. Poporul a plătit pentru aceste două rapoarte cîteva zeci de milioane de lei. Este un raport care trebuie supus dezbaterilor. Haideți să vedem cine sînt acei 90% dintre oameni onești la care s-a referit Pavel Filip”, a menționat deputatul PSRM Vlad Batrîncea.

Liberalii au remarcat, la rîndul lor, că această solicitare nu are culoare politică. „Noi întotdeauna am insistat să vedem cine a furat acești bani. Auzim că anumite sume se întorc, dar știm că acestea nu sînt decît activele băncilor care au fost vîndute. Propriu-zis, din sumele furate, niciun leu nu a fost recuperat”, a declarat liberalul Lilian Carp.

„Autoritățile competente trebuie să răspundă și la întrebările cum au reacționat autoritățile statului în perioada respectivă. Investigarea cazului este mimată”, a declarat deputatul PLDM Iurie Țap.


Inițiativa organizării audierilor a fost susținută și de liderul PCRM, Vladimir Voronin. „Am auzit că Kroll din cauza noastră se desființează și se alipește la o altă companie acolo, în America. Mai apoi nu vom găsi nici urmele lui Kroll, nu doar ale miliardului”, a comentat Voronin.

Propunerea nu a întrunit un număr suficient de voturi pentru a fi inclusă pe ordinea de zi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?