Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

Întrebarea lui Plahotniuc către un jurnalist: Vă simțiți captiv în Moldova?

23 aug. 2018,, 12:33   Politică
6269 9

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a fost întrebat în cadrul unui interviu recent dacă este sau nu Republica Moldova un stat captiv, la cei 27 de ani de independență, informează Noi.md.

Politicianul a ales să-i răspundă jurnalistului cu o întrebare, pentru a-și accentua punctul de vedere.

„Dumneavoastră cum vă simțiți? Vă simțiți în captivitate în Moldova, aveți impedimente să vă faceți meseria, să circulați liber, să vă exprimați liber? Lipsește cumva opoziția în țara aceasta sau poate sînt interzise protestele și criticile la adresa guvernării? Această sintagmă de stat captiv nu este decît încă o lozincă a oponenților politici”, a punctat el în cadrul interviului acordat portalului IPN.

Referindu-se la instituțiile statului, Plahotniuc și-a exprimat convingerea că „acestea au cea mai independentă perioadă în 27 de ani și cele mai funcționale servicii publice”.

„Încercați să vă amintiți prin ce situații dificile a trecut Moldova în diferiți ani, cum au acționat instituțiile în momentele grele, cît de eficiente sau ineficiente au fost și veți vedea că acum avem instituții care au evoluat, sînt orientate spre cetățean, reacționează mai profesionist și prompt la solicitările oamenilor. Însă nu sîntem încă la nivelul mediu european, dar creștem, tindem spre asta”, a mai menționat Vlad Plahotniuc.


Politicianul împărtășește punctul de vedere al majorității cetățenilor asupra derapajelor din sectorul justiției, dar afirmă că este domeniul cel mai complicat de reformat și necesită timp.

„Eu sînt de acord cu ei, justiția nu este încă pe deplin reformată, ea este în proces de reformare. Dar acest proces măcar a fost început de noi, după ani de zile în care a fost mai mult mimat tocmai de către cei din opoziția actuală, care astăzi o fac pe Alba ca Zăpada pe străzi și scandează că vor reforme, după ce ani de zile au tocat banii statului și ai partenerilor de dezvoltare pe reforme mimate”, a conchis Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?