Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Chișinăul a emis o adresare către CUC referitor la abuzurile „grănicerilor” din regiunea transnistreană

28 ian. 2022,, 11:00   Politică
2737 2

Comisia Unificată de Control (CUC) s-a convocat în ședință la Bender. Printre subiectele discutate au fost și acțiunile ilegale admise în Zona de Securitate de către structurile de forță din regiunea transnistreană care au fost prezentate într-o adresare a delegației Republicii Moldova către celelalte componente ale Comisiei.

Documentul se referă, la multiplele abuzuri ale așa-numitor „grăniceri”, care generează discreditarea conceptului operațiunii de pacificare.

În problema eficientizării procesului existent de monitorizare a Zonei de Securitate, abordată constant în ultima perioadă de Chișinău și respinsă de Tiraspol, reprezentanții Misiunii OSCE în Comisie și-au anunțat disponibilitatea de a participa la elaborarea unui nou mecanism, în cazul unei decizii consensuale a părților.

Printre deciziile luate pe durata ședinței figurează aprobarea cîtorva rapoarte săptămînale privind situația în Zona de Securitate, relansarea grupurilor de lucru, întreprinderea unor măsuri suplimentare anti-COVID-19 pentru a proteja efectivul și a asigura activitatea neîntreruptă în FMMP.

Amintim că, pe 13 ianuarie, un grup de militari echipați în uniforme de „grăniceri” au fost observați de către polițiștii moldoveni în preajma stației de cale ferată Bender.


„La 11 ianuarie curent, un grup de așa-numiți „grăniceri” din subordinea „mgb”-ului de la Tiraspol au fost observați de polițiștii moldoveni în preajma stației de cale ferată „Bender-2”. Echipați în uniforme, „grănicerii” împiedicau libera circulație a cetățenilor, supunîndu-i abuziv controlului actelor”, se arată într-o notă informativă emisă de instituție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?