Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Vladimir Bolea confirmă că va rămâne ministru al Agriculturii

14 feb. 2023,, 20:57   Politică
2560 0

Vladimir Bolea confirmă că va rămîne ministrul Agriculturii și în noul Guvern. Totodată, acesta a precizat că va fi avansat și în funcția de vicepremier.

Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 14 februarie a emisiunii „Freedom” de la TV8.

„Am avut chiar astăzi o ședință la Parlament la dorința domnului prim-ministru desemnat, a vrut să se întîlnească cu liderii asociațiilor profesionale din agricultură. Din anunțul făcut de dumnealui, reieșind din importanța agriculturii, funcția de ministru al Agriculturii va fi avansată la funcția de viceprim-ministru”, a spus Bolea.

„S-a luat decizia ca creșterea economică să fie un alt obiectiv pe lîngă securitatea națională și din acest considerent, avînd două ministere care aduc bani la buget, al Economiei și Agriculturii, cei care administrează afaceri, evident că se pune accent pe aceste ministere pentru creșterea economică durabilă în Republicii Moldova”, a adăugat acesta.

„Garnitura de miniștri în marea ei majoritate rămîne aceeași”, a mai subliniat ministrul în exercițiu, care a menționat că din cîte știe, Sergiu Litvinenco și Andrei Spînu nu se vor regăsi în noul Guvern și că anume ei „au luat decizia să nu continue activitatea”.


De asemenea, Vladimir Bolea a confirmat că vom avea Ministerul Energeticii și a adăugat că este foarte posibil ca ministrul în exercițiu al Finanțelor, Dumitru Budianschi, să se regăsească într-o altă funcție.

Lista completă a miniștrilor ar urma să fie anunțată în seara zilei de 15 februarie, iar noul Guvern ar putea fi votat joi, 16 februarie, de Parlament.

Dorin Recean a fost desemnat vineri, 10 februarie, candidat la funcția de prim-ministru, în aceeași zi în care Natalia Gavrilița și Guvernul condus de ea în ultimul un an și jumătate au plecat în demisie.

0
0
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?