X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

PAS își va anunța în curînd candidatul pentru primar de Chișinău

23 mai. 2023,, 09:30   Politică
2762 0

Deputatul Lilian Carp, care face parte din lista scurtă a PAS cu candidaturi pentru alegerile locale din Chișinău, a dezvăluit că în seara de luni, 22 mai curent, va avea o ședință împreună cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, la Organizația PAS Botanica.

Chiar dacă încă ezită să spună că anume el va candida pentru funcția de primar general, recunoaște că are o viziune pentru Chișinău. Mai multe declarații a făcut la emisiunea „Puterea A Patra” de la N4. În primul rînd, Lilian Carp a comentat acuzațiile lui Ion Ceban, actualul primar de Chișinău care va candida pentru un nou mandat, precum că a dat indicație să-i fie arestată mama, Eugenia Ceban, consilieră municipală, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„Cît de mari sînt șansele ca Ceban să cîștige? Decide populația. Dar să nu uităm că am avut cazuri, cînd politicienii în plină floare au pierdut alegerile. Să nu uităm și de comuniști, cînd nu le-au ajuns un mandat și la alegeri repetate au pierdut mai multe, și a început dezintegrarea partidului. Oamenii au dreptul să-și aleagă primarul de Chișinău. Că ați comandat arestarea mamei sale? Asemenea tipuri de declarații întrec limita bunului simț. Oraculul de la Fălești i s-a aliniat acum. Sunt metodele pe care a lucrat Ceban. Eu niciodată, puteți întreba orice șef cu care conlucrez, dacă vreodată le-am spus ceva, în afară de scrisorile prin secretariat. Nu stau de vorba cu ei, pentru că trebuie să existe independența instituțiilor. Să nu uităm cum Ceban cu Plahotniuc a organizat referendum pentru demitarea lui Chirtoacă, să nu uităm cum cu Plahotniuc a anulat alegerile la care a cîștigat Andrei Năstase. S-o ia mai ușor. Am simțit pe pielea mea ce înseamnă presiune”.

În această ordine de idei, deputatul a subliniat că „dacă aș merge într-o campanie electorală, unica arma pe care o vor avea este cuvîntul: despre cum trebuie să arate orașul”. „Dacă aș fi tentat vreodată să candidez”, a adăugat el.

Cît despre cînd va fi anunțat acest candidat, Lilian Carp a răspuns în felul următor: „Într-un viitor apropiat va fi anunțat. Au loc procesele de consultanță cu organizațiile locale, se discută cîteva candidaturi. Va avea loc convenția în prima sau a doua săptămînă a lunii iunie, unde se va face anunțul. 11-12 iunie. Este totuși dreptul echipei, dar sînt numele care s-au vehiculat (Vladimir Bolea, Andrei Spînu, Natalia Gavrilița, Mihai Popșoi). Sunt în această listă scurtă”.


Potrivit politicianului, „oricine care participă la un asemenea concurs își dorește să implementeze o viziune pentru Chișinău”. Întrebat în caz că va obține mandat de consilier, fără unul de primar, dacă îl va accepta și va rămîne în Consiliul municipal Chișinău sau va reveni la mandatul de deputat, Lilian Carp a ezitat să răspundă, dînd de înțeles că este prea departe un astfel de scenariu de momentul de față.

Ați

1
0
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?