Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

În nouă localități duminică au loc alegeri locale noi și parțiale

18 mai. 09:15   Politică
1786 0

În nouă localități din țară duminică au loc alegeri locale noi și alegeri parțiale pentru funcția de primar și de consilier în consiliul local.

În total vor fi deschise 13 secții de votare, cu program între orele 07.00 și 21.00, la urne fiind așteptați peste 10 700 de cetățeni cu drept de vot, transmite IPN.

Alegeri locale noi au loc pentru o nouă componență a consiliilor locale în localitățile Cairaclia și Salcia, raionul Taraclia, Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, dar și pentru alegerea primarului în comuna Tîrnova din raionul Dondușeni, orașul Bucovăț din raionul Strășeni, satul Sagaidac din raionul Cimișlia și comuna Hănăsenii Noi din raionul Leova.

În aceeași zi, au loc alegeri parțiale pentru funcția de primar în localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, precum și alegeri parțiale pentru o nouă componență a consiliului local al comunei Cealîc, raionul Taraclia.

Comisia Electorală Centrală a tipărit pentru alegerile din 19 mai 12 114 buletine de vot. Costul unui buletin de vot pentru alegerea consiliului local este de 1,32 lei, iar pentru alegerea primarului 0,96 lei.

Alegătorul care din motive de sănătate sau din alte motive temeinice nu poate veni în localul secției de votare, poate solicita biroului electoral votarea cu urna de vot mobilă. Cererile se fac în scris pînă la ora 14.00 a zilei precedente votării. În ziua votării, cererile se aprobă de biroul electoral pînă la ora 14.00 numai la prezentarea unui certificat medical.

Conform prevederilor Codului Electoral, agitația electorală este strict interzisă în ziua alegerilor și cea precedentă ei. În această perioadă nu este permisă nici apariția candidaților în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. De asemenea, administrația publică locală și difuzorii de publicitate au obligația de a înlătura materialele publicitare electorale. Menționăm că interdicția nu se aplică pentru informațiile deja plasate pe internet.

Totodată, concurenții electorali nu pot efectua virări în/din contul cu mențiunea „Fond electoral”.

1
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?