X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Sandu și Zelenski au avut o discuție la telefon, în urma deciziei de azi a Comisiei Europene

8 noi. 2023,, 21:30   Politică
2315 3

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski au discutat la telefon după ce Comisia Europeană a recomandat începerea negocierilor de aderare cu cele două state.

Cei doi șefi de stat s-au felicitat reciproc, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

„Am vorbit la telefon cu președintele Zelenski. Țările noastre sărbătoresc această zi importantă în care Comisia Europeană a recomandat deschiderea negocierilor de aderare pentru Moldova și Ucraina. Adresez sincere felicitări Ucrainei și poporului său pentru această realizare”, a scris Sandu pe rețeaua X.

Și liderul de la Kiev a scris un mesaj pe X, în care spune că a fost o zi istorică.

„Ne-am felicitat reciproc. Am convenit să ne coordonăm următorii pași comuni. Am discutat, de asemenea, despre asistența Ucrainei în evacuarea cetățenilor moldoveni din Gaza, precum și despre o Formulă de păcii”, a scris Zelenski.


Reamintim că astăzi, Comisia Europeană (CE) a recomandat oficial țărilor membre UE să înceapă negocierile de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei la UE. Ulterior, a fost făcut public raportul integral al Comisiei Europene în care este analizat cât de bine a îndeplinit R. Moldova cele nouă recomandări. În special, documentul se concentrează pe progresele înregistrate în punerea în aplicare a reformelor fundamentale, precum și pe oferirea de orientări clare cu privire la prioritățile viitoare în materie de reformă.

Negocierile ar putea începe anul viitor dacă sunt îndeplinite condițiile necesare.

5
1
0
0
49

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?