Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Moldova trebuie să înțeleagă riscurile și să acționeze pragmatic și inteligent. Opinie

30 aug. 2022,, 16:30   Politică
2718 0

Moldova trebuie să înțeleagă riscurile existente ale confruntării geopolitice actuale, să-și mențină cu strictețe neutralitatea, să nu ia poziția uneia dintre părțile în conflict și să acționeze foarte pragmatic și inteligent.

Această opinie a fost exprimată de istoricul, politologul, jurnalistul, fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova (2010-2014) Zurab Todua, vorbind în cadrul emisiunii „Mecanismul de acțiune cu Elena Levitskaya-Pahomova” de la postul de televiziune NTV-Moldova, transmite Noi.md.

"Desigur, războiul din Ucraina se va încheia printr-o pace, mai devreme sau mai tîrziu. Va avea loc un fel de reformatare a spațiului internațional. Poate fi o reîmpărțire a lumii pînă la urmă. Nici asta nu este exclus. Dar oricum, Moldova. , ca stat neutru, trebuie să se gîndească la viitor, iar acest viitor, din cîte înțeleg și văd, este atît în Occident, cît și în Est. Statele mici, mai ales dacă sînt neutre, trebuie să-și mențină cu strictețe neutralitatea și să nu încerce să apuce unele dintre beneficiile lor mitice, încercînd să se strecoare în lupta marilor puteri. Există o mare probabilitate ca noi să fim pur și simplu călcați în picioare. Prin urmare, acest risc trebuie înțeles și este necesar să acționăm foarte pragmatic și inteligent”, a spus Zurab Todua.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?