Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

Maia Sandu a discutat cu Karl Nehammer, cancelarul Austriei

28 iul. 2023,, 07:10   Politică
2795 0

La Salzburg, Maia Sandu a avut joi o întrevedere cu Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, căruia i-a mulțumit pentru suportul acordat țării noastre, inclusiv prin intermediul Agenției Austriece de Dezvoltare.

„Proiectele curente desfășurate în Republica Moldova, cu ajutorul statului austriac și a cetățenilor săi, se pliază pe prioritățile noastre: dezvoltarea rurală, asigurarea populației cu servicii de apă și canalizare, dezvoltarea serviciilor publice, proiecte în educație, agricultură, protecția mediului”, a subliniat Președinta, notează Noi.md.

De asemenea, Maia Sandu i-a comunicat Cancelarului Nehammer că guvernarea de la Chișinău depune tot efortul pentru a îndeplini condiționalitățile Comisiei Europene și a deschide negocierile cu Uniunea Europeană cît mai curînd.

„Contăm și aici pe sprijinul Austriei pentru a convinge comunitatea europeană că Moldova își ia în serios angajamentele și că a pornit un proces de reforme fundamentale.

Avem nevoie de toată susținerea pentru a avansa pe calea europeană, singura cale care ne poate asigura pace și bunăstare”, a adăugat șefa statului.

3
0
0
0
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?