Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Congresul SUA va examina o rezoluţie cu privire la R. Moldova

28 iun. 2018,, 16:20   Politică
5765 1

Un proiect de Rezoluție care prevede susținerea pentru Republica Moldova și integritatea sa teritorială va fi examinat de Congresul SUA.

Declaraţia a fost făcută de Premierul Pavel Filip, întors recent dintr-o vizită în SUA, comunică MOLDPRES.

Şeful Executivului a specificat că în cadrul vizitei a avut discuții cu mai mulți membri ai Camerei Reprezentanțelor și Senatului. “Este importantă această relație a noastră cu ei, pornind de la faptul că în prezent este depusă în Congres o Rezoluție cu privire la Moldova”, a opinat Filip.

Premierul a menţionat că recent a fost depusă încă o Rezoluție care vizează Republica Moldova, Ucraina și Georgia. “Ne-am asigurat că membrii Congresului și ai Senatului vor susține aceste rezoluții. Această susținere politică în parcursul nostru pro-occidental este una foarte importantă mai ales într-un an electoral, cînd știm foarte bine că se vor precipita toate declarațiile şi este foarte important ca și cetățenii Republicii Moldova să vadă acest sprijin din partea Statelor Unite”, a adăugat Filip.

Prim-ministrul Pavel Filip a întreprins, în perioada 24-26 iunie, o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, în cadrul căreia a avut mai multe întrevederi cu oficiali de rang înalt.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?