X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4006

Iohannis anunță că România va acorda o nouă contribuție financiară Moldovei

12 iul. 2023,, 21:21   Politică
2282 0

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, pe 12 iulie, la finalul summit-ului NATO de la Vilnius, că România a pledat în cadrul evenimentului pentru susținerea „partenerilor vulnerabili, în special Republica Moldova”.

Totodată, liderul de la București a anunțat că România va acorda o nouă contribuție financiară Moldovei, dedicată dezvoltării sectorului apărării, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

În același timp, Klaus Iohannis a spus că deciziile luate la Summit consemnează, așa cum a pledat România, un angajament sporit al NATO pentru întărirea rezilienței, a securității și a capacităților de apărare ale Republicii Moldova.

Amintim, doar 9,8% dintre moldoveni consideră că blocul militar NATO poate asigura securitatea țării noastre.

O arată rezultatele sondajului de opinie realizat de Intellect Group. Unul dintre principalele motive este numită procedura complicată de aderare la blocul nord-atlantic. Mai mult, o cercetare calitativă efectuată de Intellect Group în rîndul experților a arătat că majoritatea acestora, 58% dintre experți, consideră că procesul de aderare la NATO sporește riscurile de destabilizare a situației din țară sau poate duce chiar la izbucnirea unui conflict militar pe teritoriul țării noastre.


Singurul model, în opinia cetățenilor și experților, care poate asigura securitatea țării este neutralitatea.

3
0
0
0
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?