X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

UE va publica o listă a persoanelor sancționate pentru încercări de destabilizare a Moldovei

7 mai. 2023,, 14:01   Politică
3624 0

Uniunea Europeană va prezenta în curînd lista persoanelor care cad sub incidența sancțiunilor pentru acțiuni de destabilizare și subminare a suveranității Republicii Moldova.

Declarația a fost făcută pentru TVR Moldova de către ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mazeiks, transmite radiomoldova.md.

Oficialul a precizat că aceste măsuri sînt posibile datorită adoptării destul de rapid de către Uniunea Europeană a mecanismului de sancțiuni.

„Decizia a fost luată recent de Uniunea Europeană pentru a crea un cadru de sancțiuni pentru cei care amenință suveranitatea Republicii Moldova. Acum avem cadrul legal agreat și lucru continuu pentru a stabili numele acelor persoane care cad sub incidența acestor criterii și care vor fi supuse sancțiunilor.

Nu pot să spun exact momentul cînd vom avea primele nume pe această listă, dar eu presupun că va fi în curînd, pentru că acest mecanism de sancțiuni a fost implementat destul de rapid”, a declarat Janis Mazeiks.


Amintim că, la 28 aprilie, Consiliul Uniunii Europene a aprobat un nou regim de sancțiuni pentru acțiunile de destabilizare a Republicii Moldova. Acesta prevede înghețarea activelor, interdicția de a oferi fonduri persoanelor fizice și juridice incluse în lista de sancțiuni a Bruxelles-ului, precum și interzicerea intrării în Uniunea Europeană a persoanelor suspectate de sprijinirea și desfășurarea acțiunilor pentru destabilizarea Republicii Moldova.

Acum, Uniunea Europeană lucrează la întocmirea listei de sancțiuni.

1
0
0
0
33

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?