X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Chișinăul și Bucureștiul elaborează lista persoanelor care vor fi supuse sancțiunilor UE

1 mai. 2023,, 19:45   Politică
3235 3

România lucrează deja împreună cu autoritățile din Republica Moldova asupra primei liste de persoane care să fie propuse pentru sancționare în baza regimului de sancțiuni.

Anunțul a fost făcut de către ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, scrie radiomoldova.md

„Stabilirea acestui regim de sancțiuni, într-un timp record - cel mai rapid proces de adoptare a unui regim de sancțiuni din istoria UE - contribuie la creșterea securității și rezilienței Republicii Moldova, fiind un instrument concret pe acest palier, dar va fi, de asemenea, o măsură care va spori securitatea României și a cetățenilor ei”, a menționat diplomatul pe pagina sa de Facebook.

Luni, președintele Maia Sandu a salutat decizia UE de a sancționa persoanele care destabilizează situația în Republica Moldova. Potrivit Președinției, măsurile restrictive ar putea fi aplicate și persoanelor implicate în deturnarea de fonduri publice, care ar fi în măsură să preia controlul sau să afecteze grav activitatea instituțiilor statului.

Amintim că, săptămîna trecută, Consiliul European a adoptat un nou cadru pentru măsuri restrictive specifice, care oferă UE posibilitatea de a impune sancțiuni împotriva persoanelor responsabile pentru sprijinirea sau implementarea acțiunilor care subminează sau amenință suveranitatea și independența Republicii Moldova.


3
0
0
0
42

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?