X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

Dumitru Diacov a comentat zvonurile precum că PSDE ar urma să fuzioneze cu MAN

15 noi. 2023,, 13:00   Politică
3231 1

Ex-președintele fostului Partid Democrat, Dumitru Diacov, a comentat zvonurile precum că în scurt timp, Partidul Social Democrat European (PSDE) ar urma să fuzioneze cu MAN, iar noua formațiune politică va fi condusă de Ion Ceban.

Diacov s-a referit la acest subiect în cadrul emisiunii Puterea a 4-a, de la N4. Totodată, politicianul a dezvăluit că a vrut să restabilească Partidul Democrat, dar ASP a refuzat să înregistreze formațiunea cu această denumire.

Prezentat în calitate de fost președinte al fostului Partid Democrat, Dumitru Diacov a făcut și o glumă: „Prima dată sînt în calitate de fost al fostului”.

Ex-președintele fostului Partid Democrat, Dumitru Diacov, a comentat zvonurile precum că în scurt timp, PSDE ar urma să fuzioneze cu MAN, iar noua formațiune politică va fi condusă de Ion Ceban:

„În primul rînd, știrea vine de la Renato, care dă foarte multe știri, unele se adeveresc, altele nu prea. În ceea ce privește apropierea, consolidarea, fuzionarea, crearea unui bloc electoral comun, este o chestie chiar binevenită. Și eu aș face tot ce e posibil ca poate să fie nu doar aceste 2 partide, să mai vină cineva. Dar nu este așa cum spune Renato, că mâine poimâne vine acesta în locul celuilalt etc. E un proces destul de delicat, complicat. În primul rînd trebuie să existe discuții, nu doar între lideri, ci în partide și acest lucru în partide nu trece chiar așa de ușor. Substituirea sau lichidarea unui partid și acceptarea altui partid este un proces destuld e complicat, anevoios, și nu mereu se soldează cu succes. Social democrații români fac un lucru bun că discută cu mai multe partide din R. Moldova, dar ei trebuie să le dea autonomie ca acești oameni să decidă singuri și nu să le dea, ci ai noștri trebuie să fie independenți și să decidă singuri ce urmează să facă”, a declarat Diacov, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.


„Eu am fost în relații foarte bune cu ambasadorii americani, ruși, români, mergeam la ei acasă, ei veneau la mine acasă, dar niciodată în toți acești ani nu mi-au dictat ce trebuie să fac. Vorbeam, discutam, ne împărtășeam opiniile, dar deciziile le luam noi, la partid, în cadrul echipei din Parlament și Guvern”, a mai adăugat Dumitru Diacov.

Totodată, politicianul a dezvăluit că mai mulți membri ai fostului PD l-au rugat să restabilească partidul, nefiind de acord cu schimbarea denumirii acestuia în PSDE: „A fost un grup de oameni foarte activi, care nu au acceptat această schimbare li au insistat ca noi să restabilim PD. A fost o perioadă complicată pentru mine personal, nu doream să mă implic și la un moment le-am spus să se adune, să vedem câți suntem și ce facem. Am trimis pe cineva la ASP să înregistreze partidul și acolo au spus că se poate de înregistrat doar peste 2 ani din momentul iradierii formațiunii. Din acest motiv Partidul Democrat nu poate fi înregistrat până în decembrie anul viitor”.

Dumitru Diacov a fost președinte al Partidului Democrat, în perioada anilor 2000 - 2009, apoi i-a cedat funcția lui Marian Lupu. La moment, acesta susține că nu face parte din niciun partid politic.

2
0
0
2
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?