Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Ministrul de Externe de la Tel Aviv face declarații privind negocierile legate de extrădarea lui Șor

8 aug. 2023,, 20:40   Politică
5253 0

Ministrul de Externe al Israelului, Eli Cohen, a declarat că Cooperarea între instituțiile de drept din Israel și cele din Republica Moldova, în cazul extrădării fugarului Ilan Șor, este „excelentă”.

Cel puțin asta a declarat ministrul de Externe al Israelului, Eli Cohen, într-un interviu pentru Moldpres, scrie tv8.md.

Cohen a mai menționat că, din considerente legale, nu poate oferi detalii cu privire la acest subiect. Cu toate acestea, el a asigurat că Israelul tratează astfel de chestiuni cu maximă seriozitate și respect.

„Există o cooperare excelentă între autoritățile noastre juridice. Această chestiune este de natură juridică, așa că, firește, nu pot oferi detalii la acest subiect, dar vă asigur că luăm astfel de chestiuni, precum relațiile noastre bilaterale în general, cu maximă seriozitate și respect”, a spus șeful diplomației de la Tel Aviv.

TV8.md reamintește că Ilan Șor a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare de tip închis în aprilie anul curent. Decizia Curții de Apel prevede și privarea acestuia de dreptul de a ocupa funcții în sistemul bancar pe un termen de 5 ani. Totodată, bunurile pe care a fost aplicat sechestru au fost confiscate în favoarea statului, mai exact, 5 miliarde și 291 de milioane de lei.


La mijlocul lunii iunie, ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a declarat că autoritățile de la Chișinău vor cere repetat Israelului extrădarea deputatului fugar Ilan Șor. Aceasta a mai precizat că solicitarea de extrădare va fi reiterată după ce autoritățile din Israel vor primi decizia motivată de condamnare a lui Ilan Șor.

6
6
1
2
25

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?