X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ministerul Justiției va înainta Statului Israel o nouă solicitare de extrădare a lui Șor

13 iun. 2023,, 16:44   Politică
2936 0

Ministerul Justiției a anunțat autoritățile israeliene că Ilan Șor are deja statutul de condamnat, conform deciziei Curții de Apel Chișinău, a declarat în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la Radio Moldova ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.

Potrivit acesteia, acum autoritățile pregătesc ultimele documente pentru a le trimite în Israel, prin care solicită din nou extrădarea lui Ilan Șor.

„Solicitarea privind cererea de extrădare a lui Ilan Șor a avut loc în cadrul dosarului penal, în privința căruia Curtea de Apel a pronunțat o sentință de condamnare și de admitere a acțiunii civile privind confiscarea averii. Imediat după pronunțarea deciziei de condamnare de către Curtea de Apel, s-a anunțat autoritățile israeliene de faptul că în privința acestuia s-a schimbat statutul, deja fiind condamnat, adică în privința lui este o hotărîre definitivă care se pune în executare”, a declarat Veronica Mihailov-Moraru.

Amintim că, la 13 aprilie, magistrații de la Curtea de Apel Chișinău l-au condamnat pe Ilan Șor la 15 ani de închisoare, iar bunurile pe care a fost aplicat sechestru, în valoare de 5 miliarde de lei, vor fi confiscate în favoarea statului.

La rîndul său, Ilan Șor a calificat decizia instanței drept răzbunare pentru mișcarea protestatară pe care o conduce.

6
2
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?