X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Batrîncea condamnă decizia magistraților de a-l plasa pe Cenușă în arest la domiciliu

7 apr. 2022,, 11:31   Politică
7554 0

Secretarul general al PSRM, Vlad Batrîncea condamnă decizia magistraților de la Judecătoria Cahul de a-l plasa pe președintele raionului Cahul, Marcel Cenușă, în arest la domiciliu. Acesta susține că judecătorii au luat decizia după miezul nopții, iar colegul său este „nevinovat”, iar dosarul unul „inventat, cu probe false”.

„Justiția nocturnă, în acțiune! Regimul de la guvernare a trecut la persecutarea oponenților, folosind și judecători care pronunță hotărîri după miezul nopții. În pofida garanțiilor personale, pe care le-am prezentat împreună cu mai mulți deputați socialiști pentru eliberarea președintelui raionului Cahul, Marcel Cenușă, în pofida acțiunilor de protest ale cetățenilor nemulțumiți din sudul țării față de fărădelegile și abuzurile regimului, la ora 1:20, noaptea, justiția politizată a decis arest la domiciliu pentru colegul nostru nevinovat, transmite unimedia.

Întreaga zi de miercuri, 6 aprilie, împreună cu mai mulți deputații PSRM, am fost alături de sute de oameni din Cahul, supărați pe abuzurile regimului. Justiția politizată a intins pronunțarea deciziei pînă după miezul nopții, ca să nu vadă cetățenii ochii rușinați ai judecătorilor care au executat acestă comandă politică. Repet, este un abuz evident al regimului în raport cu Marcel Cenușă pentru faptul că, recent acesta a criticat guvenarea pentru modul în care repartizează finanțarea destinată refugiaților din Ucraina. Puterea încearcă astfel să închidă gura oricărei persoane, care vede fărădelegile și le comunică cetățenilor. Dosarul este unul inventat, cu probe false, iar Marcel Cenușă este dispus să colaboreze cu ancheta și trebuie eliberat.

Calificăm cele întîmplate și drept atac de tip rider asupra raionului Cahul, cu scopul ca regimul de la guvernare să pună mîna pe conducerea acestuia. Avem informații că astfel de acțiuni, cu atacuri murdare la adresa autorităților publice locale de nivel doi și unu, mai sînt planificate. Regimul vrea, prin abuz și fărădelege, să acapere întreaga putere pe verticală în țara noastră.

Vom continua să luptăm pentru eliberarea colegului nostru, președinte al raionului Cahul, dar și pentru dreptatea și adevărul, care vor ieși la suprafață, iar cei care acum comit abuzuri și fărădelegi, vor fi neapărat pedepsiți”, a scris Batrîncea.


Judecătoria Cahul a decis să-l plaseze în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, pe președintele raionului Cahul, Marcel Cenușa, învinuit în dosarele licitațiilor trucate.

Nouă persoane din Cahul au fost reținute de către procurorii anticorupție și ofițerii Direcției generale teritoriale Sud a CNA în cadrul mai multor cauze de corupere pasivă, activă și abuz de serviciu. Printre reținuți sînt președintele raionului Cahul, primarul unei localități, șeful și un angajat al direcției Construcții din cadrul Consiliului raional, un specialist al direcției Achiziții publice, dar și 4 reprezentanți ai unor agenți economici. Aceștia sînt bănuiți că ar fi prejudiciat bugetul raional cu peste 1 milion de lei, în urma unor achiziții trucate.

„Acțiunea îndreptată împotriva președintelui raionului Cahul face parte din strategia actualei guvernări de a obține puterea totală și la nivelul administrațiilor publice locale”. Declarația a fost făcută de deputatul PSRM, Fiodor Gagauz, la protestul în susținerea președintelui raionului Cahul, Marcel Cenușă, reținut.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?