X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Ziua comemorării victimelor Holocaustului. Pascaru: Astfel de evenimente nu trebuie să se mai repete

27 ian. 2021,, 14:56   Politică
724 0

Deputatul PSRM Nicolae Pascaru a venit cu un mesaj cu prilejul Zilei comemorării victimelor Holocaustului, marcată astăzi.

Deputatul a subliniat că moldovenii au știut dintotdeauna să conviețuiască armonios cu alte etnii. Orice tentative noi de a provoca conflicte interetnice trebuie condamnate.

"27 ianuarie este Ziua comemorării victimelor Holocaustului, în care comemoram victimele Holocaustului, când peste 6 milioane de evrei au fost exterminați în lagărele de concentrare, organizate de autoritățile românești în Transnistria, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

În Moldova, în urma ocupației româno-germane, au fost nimiciți peste 350 mii de evrei, moldoveni, ruși, romi, și alte etnii. Astfel de evenimente groaznice pentru istoria noastră nu trebuie să se mai repete.

Noi, moldovenii, am știut mereu să conviețuim armonios cu alte etnii, cu care formăm împreună poporul Republicii Moldova, de aceea condamnăm orice tentative noi de a provoca conflicte interetnice.


Noi chemăm la pace și la unitate în țară, indiferent de etnia și limba vorbită. Exprim solidaritate față de comunitatea evreilor și romilor", a declarat deputatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?