X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Vovc: Un eșec la acest referendum va fi foarte dureros pentru țară

1 feb. 09:45   Politică
2445 0

Un eșec la acest referendum va fi foarte dureros pentru țară și riscă să ne pună într-o poziție urîtă față de UE, a declarat secretarul general al Platformei DA, Liviu Vovc, la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV.

Totodată, politicianul a precizat că formațiunea politică din care face parte va susține acest referendum, însă a punctat că șefa statului, Maia Sandu, trebuia să consulte partidele și societatea civilă înainte de a anunța acest scrutin.

„Era nevoie de consultat partidele pro-europene. Aceste partide trebuia să fie consultate, trebuia să se discute cînd este cel mai oportun. Există anumite riscuri, care noi trebuie să le anticipăm. Este nevoie de discuție și să ne consolidăm forțele ca să avem un rezultat cît mai bun la acest referendum. Pentru noi nu este o claritate în general ce fel de referendum ne dorim – consultativ sau constituțional”, a declarat Liviu Vovc.

Amintim că, la 3 ani de mandat, Maia Sandu a solicitat organizarea unui referendum republican privind aderarea la UE, concomitent cu alegerile prezidențiale.

La data de 28 decembrie, Parlamentul a votat un amendament la proiectul de lege care vizează îmbunătățirea procesului electoral. Astfel, referendumul republican va putea fi organizat în ziua desfășurării alegerilor parlamentare, prezidențiale și locale

7
4
0
1
29

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?