Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Vladimir Andronachi, pus sub învinuire pe un nou capăt de acuzare

14 noi. 2022,, 09:20   Politică
2288 0

Fostul deputat PD Vladimir Andronachi a fost pus sub învinuire pe un nou capăt de acuzare. Este vorba despre dosarul privind Consulatul de la Odesa, pornit în decembrie 2020.

Potrivit procurorilor, factori de decizie din Guvernul Filip ar fi acționat în interesele unor persoane influente din Republica Moldova, care au vrut să acapareze la preț derizoriu clădirea consulatului și terenul aferent, scrie Noi.md cu referire la jurnal.md.

Pe 27 februarie 2019 a fost adoptată Hotărîrea Guvernului nr.142 cu privire la trecerea consulatului RM la Odesa din domeniul public în cel privat al statului și încheierea unui contract de schimb. În lipsa expertizei anticorupție și fără evaluarea costului imobilului oferit în schimb, s-a acceptat propunerea grupului de lucru, instituit prin dispoziția prim-ministrului de la acea vreme, Pavel Filip, privind schimbul consulatului cu un alt imobil aflat în proprietate privată și terenul aferent de 0,04 hectare.

Deși valoarea bunului imobil în care este amplasat Consulatul este de peste 450 de mii de dolari, iar dreptul de folosință asupra terenului – de circa 1,3 milioane de dolari, factorii de decizie din cadrul Ministerului de Externe au stabilit arbitrar, contrar prevederilor legale, prețul imobilului luat la schimb - 520 de mii de dolari, asumîndu-și rolul de evaluator.

2
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?